DARMOWA wysyłka od 199 złotych

sklep@super-racjonalni.pl

795 293 590 ( PON.-PT. 9:00-16:00 )

Szukaj

Upiększająca zielona herbata z moringą i miętą

Marta, 30 wrzesień 2019
Upiększająca zielona herbata z moringą i miętą

Moringa nazywana jest "nową matchą" - jeśli jeszcze nie słyszeliście o tej wyjątkowej roślinie, czas to zmienić, bo to prawdziwa skarbnica cennych wartości odżywczych!

Czarna herbata, choć pyszna i łatwa w przyrządzeniu, przyczynia się niestety do zakwaszenia organizmu. Herbata z moringi natomiast jest źródłem antyoksydantów, które pomagają oczyścić ogranizm z toksyn. Antyoksydanty wspierają optymalne funkcjonowanie wszystkich układów narządowych. 

Niestety wiele produktów, które spożywamy na codzień, wzbogaconych jest o konserwanty i sztuczne dodatki. Te, odkładają się w naszym organizmie prowadząc do stanów zapalnych i licznych chorób. Antyoksydanty nie tylko wyłapują toksyny czy wolne rodniki, ale działają jeden krok dalej i chronią tkanki i komórki przed uszkodzeniem. I tak, oznacza to również piękną, młodą i rozświetloną cerę!

Moringa to również źródło wszystkich 9 aminokwasów egzogennych - takich, które musimy dostarczyć z pożywieniem, ponieważ organizm ludzki nie ma możliwości syntezy tych związków z innych składników. 

Dlaczego połączyliśmy liście moringi z zieloną herbatą? W obu tych składnikach znajdziemy chlorofil - niezwykle cenny dla zdrowia zielony barwnik, który ma poparte badaniami działanie przeciwrakowe, wzmacniające organizm czy wpierające detoksykację. Zielona herbata natomiast, która jak moringa jest istną bombą antyoksydacyjną, dzięki kofeinie w niej zawartej doda nam energii. 

UPIĘKSZAJĄCA ZIELONA HERBATA Z MORINGĄ I MIĘTĄ


Czas przygotowania: 5 minut

Liczba porcji: 2 porcje


Składniki:

  • 2 szklanki przefiltrowanej wody
  • 2 łyżeczki sproszkowanych liści MORINGI
  • 2 łyżeczki liści zielonej herbaty
  • 10 liści świeżej mięty (lub opcjonalnie liście suszone)
  • 2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • Opcjonalnie: 1 łyżeczka miodu* 

* lub innego słodzika, np. syropu z agawy


Przygotowanie:

  • Przygotuj dzbanek z zaparzaczem. Liście zielonej herbaty, moringi i mięty umieść w sitku. 
  • Wodę zagotuj do temperatury 70-80 stopni, zalej. 
  • Zaparzaj przez 5 minut, po czym wyjmij sitko. 
  • Dodaj sok z limonki i opcjonalnie miód.

Podobne przepisy

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów