Darmowa wysyłka od 199 zł
sklep@super-racjonalni.pl 795 293 590 (pon. - pt. 9:00 - 16:00)

Rumiankowa latte z ashwagandhą i moringą

Marta, 11 października 2019
filiżanka z rumiankową latte z ashwagandhą i moringą

W tym przepisie, odprężające działanie ashwagandhy wzmocnione zostało przez dodanie popularnych ziół i przypraw. Napary z rumianku słyną ze swojego działania relaksującego i ułatwiającego zasypianie – spożywane są od wieków, by uspokoić skołatane nerwy.

Moringa to prawdziwa skarbnica składników odżywczych, aminokwasów, substancji przeciwzapalnych i antyoksydantów. Imbir i kardamon wspierają procesy trawienne, cynamon natomiast pomoże wyregulować poziom cukru we krwi. Zwieńczeniem tej kremowej latte jest gałka muszkatałowa, która rozgrzeje i ułatwi się wyciszenie się.

RUMIANKOWA LATTE Z ASHWAGANDHĄ I MORINGĄ


Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 2


Składniki:

  • 350 ml wody
  • 200 ml mleka migdałowego*
  • 2 łyżeczki suszonego rumianku
  • 1 łyżeczka ASHWAGANDHY
  • 1 łyżeczki MORINGI
  • pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczka kardamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1-2 łyżeczki miodu**

lub innego dowolnego mleka (im bardziej kremowe tym lepiej)

** lub innego słodzika, np. syropu z agawy


Przygotowanie:

  • W małym garnku zagotuj wodę. Dodaj rumianek, ashwagandhę, moringę, imbir, kardamon i cynamon. Gotuj pod przykryciem, na wolnym ogniu, przez 5 minut. Następnie odcedź zioła i przyprawy.
  • Podczas gdy zioła gotują się na wolnym ogniu, zagrzej mleko. Zagotuj, a następnie dolej do przecedzonego naparu ziołowego.
  • Całość wymieszaj, posłodź do smaku miodem.
  • Nalej do kubków i posyp szczyptą gałki muszkatołowej. Gotowe!

Oceń artykuł:

Oceń wpis

Skomentuj:

Koszyk

Brakuje do bezpłatnej wysyłki 199,00 zł.

Brak produktów w koszyku.

Cześć! Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności