Darmowa wysyłka od 199 zł
sklep@super-racjonalni.pl 795 293 590 (pon. - pt. 9:00 - 16:00)

Gorąca czekolada z piankami i korzeniem maca

Marta, 26 grudnia 2019
kubek w kształcie renifera ze świąteczną, gorącą czekoladą z piankami i korzeniem maca

Ta gorąca czekolada to propozycja dla prawdziwych wielbicieli kakaowych smakołyków. Bogata, kremowa, a jednocześnie nadaje się dla wegan – to pyszny napój, który z pewnością uprzyjemni każde zimowe popołudnie. 

Czy wiesz, że taką czekoladę możesz w prosty sposób zrobić samodzielnie? 

W czym tkwi sekret głębokiego smaku i aromatu? Wykorzystaj gorzką czekoladę o wysokiej zawartości kakao (minimum 70%), oraz zmieszaj mleko migdałowe z kremowym mleczkiem kokosowymCynamon nada piernikowego, świątecznego smaku, a mieszanka ENERGIA z korzeniem maca, kakao, chia, guaraną i żeń-szeniem, naładuje Twoją czekoladę ekstra antyoksydantami. Składniki miksu wspierają pamięć i funkcje umysłowe, dodają energii oraz zwiększają siłę i wytrzymałość mięśni.

Gotową czekoladę udekoruj małymi piankami marshmallow lub w wersji wegańskiej wiórkami kokosowymi, i posyp cynamonem. 

Jeśli zrobisz tę czekoladę, daj nam znać jak smakowała! Oznacz nas pod swoim zdjęciem na Instagramie – @racjonalnipl lub dodaj #myracjonalni 🙂

dziewczyna w piżamie w kratę trzyma kubek w kształcie renifera z gorącą czekoladą i piankami

GORĄCA CZEKOLADA Z PIANKAMI I KORZENIEM MACA


Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 1


Składniki:

  • 150 ml mleka migdałowego
  • 150 ml mleczka kokosowego (im większa zawartość ekstraktu z kokosa, tym lepiej)
  • 1 łyżka mieszanki ENERGIA z korzeniem maca i kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka miodu*
  • pianki

* lub innego słodzika, np. syropu z agawy


Przygotowanie:

  • Do rondelka wlej mleko migdałowe i mleczko kokosowe. Dodaj łyżeczkę ENERGII, miód, cynamon i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę.
  • Podgrzewaj na średnim ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Mieszaj, dopóki nie będzie już żadnych grudek.
  • W razie potrzeby dodaj więcej miodu.
  • Czekoladę przelej do kubka, udekoruj piankami i cynamonem. Gotowe!

Wskazówka Racjonalnych:

Do czekolady możesz dodać również sproszkowany korzeń ashwagandhy

Oceń artykuł:

Oceń wpis

Skomentuj:

Koszyk

Brakuje do bezpłatnej wysyłki 199,00 zł.

Brak produktów w koszyku.