DARMOWA wysyłka od 199 złotych

sklep@super-racjonalni.pl

795 293 590 ( PON.-PT. 9:00-16:00 )

Szukaj

Rumiankowa latte z ashwagandhą i moringą

Marta, 11 październik 2019
Rumiankowa latte z ashwagandhą i moringą

W tym przepisie, odprężające działanie ashwagandhy wzmocnione zostało przez dodanie popularnych ziół i przypraw. Napary z rumianku słyną ze swojego działania relaksującego i ułatwiającego zasypianie - spożywane są od wieków, by uspokoić skołatane nerwy.

Moringa to prawdziwa skarbnica składników odżywczych, aminokwasów, substancji przeciwzapalnych i antyoksydantów. Imbir i kardamon wspierają procesy trawienne, cynamon natomiast pomoże wyregulować poziom cukru we krwi. Zwieńczeniem tej kremowej latte jest gałka muszkatałowa, która rozgrzeje i ułatwi się wyciszenie się.

RUMIANKOWA LATTE Z ASHWAGANDHĄ I MORINGĄ


Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 2 porcje


Składniki:

  • 350 ml wody
  • 200 ml mleka migdałowego*
  • 2 łyżeczki suszonego rumianku
  • 1 łyżeczka ASHWAGANDHY
  • 1 łyżeczki MORINGI
  • pół łyżeczki sproszkowanego imbiru
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczka kardamonu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1-2 łyżeczki miodu**

* lub innego dowolnego mleka (im bardziej kremowe tym lepiej)

** lub innego słodzika, np. syropu z agawy


Przygotowanie:

  • W małym garnku zagotuj wodę. Dodaj rumianek, ashwagandhę, moringę, imbir, kardamon i cynamon. Gotuj pod przykryciem, na wolnym ogniu, przez 5 minut. Następnie odcedź zioła i przyprawy.
  • Podczas gdy zioła gotują się na wolnym ogniu, zagrzej mleko. Zagotuj, a następnie dolej do przecedzonego naparu ziołowego. 
  • Całość wymieszaj, posłodź do smaku miodem.
  • Nalej do kubków i posyp szczyptą gałki muszkatołowej. Gotowe!

Podobne przepisy

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów