Darmowa wysyłka od 199 zł
sklep@super-racjonalni.pl 795 293 590 (pon. - pt. 9:00 - 16:00)

Truskawkowa arbuzada z kurkumą

Marta, 17 lipca 2019
dwie szklanki truskawkowej arbuzady z kurkumą

Kurkuma, imbir, cynamon… Pewnie większości kojarzą się z zimowymi, gorącymi naparami. My, na przekór stereotypom, dodaliśmy te przyprawy do orzeźwiającej, letniej arbuzady, i… wyszła pyszna! Oprócz kurkumy, imbiru i cynamonu, w mieszance Detoks znajdziemy również lucumę, siemię lniane, owoce amla, haritaki i fenkuł. Łyżeczka miksu dodana do arbuzady pomoże dostarczyć cennych antyoksydantów, wspomoże oczyszczanie organizmu z toksyn i wzmocni odporność. Niech lato trwa!


Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 3


Składniki:

  • 200 g mrożonych truskawek
  • ćwiartka średniej wielkości arbuza (ok. 600 g pokrojonego arbuza bez skórki)
  • 100 ml mleka ryżowego*
  • 3 łyżeczki mieszanki DETOKS
  • 1 limonka
  • 2-3 łyżki miodu**

* lub dowolnego mleka roślinnego

** lub innego słodzika

rozłożone na białym blacie i drewnianej desce składniki do przyrządzenia truskawkowej arbuzady z kurkumą: mrożone truskawki, pokrojony arbuz, limonka, mleko roślinne, miód, mieszanka superfoods Detoks z lucumą, siemieniem lnianym, amla, kurkumą, cynamonem, imbirem, haritaki i fenkułem

Przygotowanie:

  • Arbuza obierz ze skóry, oczyść z pestek i pokrój na mniejsze kawałki. Umieść w pojemniku blendera.
  • Dodaj mrożone truskawki, miks Detoks, mleko, miód i sok z limonki.
  • Zmiksuj na jednolitą masę.
  • Rozlej do szklanek wypełnionych kilkoma kostkami lodu. Udekoruj mrożona truskawką, plasterkiem limonki lub liściem mięty czy bazylii. 

Wskazówka Racjonalnych:

Z arbuzady możesz również przyrządzić domowe lody! Po prostu przelej ją do foremek do lodów i zamroź 🙂

Oceń artykuł:

Średnia: 5/5       Głosów: 1

Skomentuj:

Koszyk

Brakuje do bezpłatnej wysyłki 199,00 zł.

Brak produktów w koszyku.