Nie możesz dodać tej ilości do koszyka, prawidłowa ilość to: .
Bio Mix DETOKS – 150 g
67,90 zł
Mix Detoks to mieszanka aż 8 superfoods bez sztucznych dodatków. Jej składniki dostarczają dużych ilości antyoksydantów chroniących komórki przed uszkodzeniami związanymi ze stresem czy intensywną aktywnością fizyczną.
Korzenny smak sprawia, że mieszanka świetnie komponuje się z jogurtami, wypiekami, a także naparami ziołowymi i sałatkami. Dodając go do swoich posiłków, wzbogacisz dietę o substancje, które będą cię chroniły od środka.
Detoks Racjonalni to wyłącznie naturalne składniki, których korzystne właściwości chronione są w wygodnej i szczelnej kartonowej tubie.
Lucuma*, siemię lniane*, amla*, kurkuma*, cynamon*, imbir*, haritaki*, fenkuł*.
* Z upraw ekologicznych
Bio Mix DETOKS – 150 g
Mieszanka superfoods Detoks:
- 8 składników: lucuma, siemię lniane, amla, kurkuma, cynamon, imbir, haritaki, fenkuł.
- Posiada właściwości detoksykacyjne, wspomaga oczyszczanie organizmu i wzmacnia odporność.
- Jest skarbnicą przeciwutleniaczy – wspiera walkę z wolnymi rodnikami, spowlaniając procesy starzenia.
- Wyrazisty, korzenny smak świetnie komponuje się z koktajlami, owsiankami, słodkimi wypiekami.
- 100% składników z wyselekcjonowanych upraw organicznych.
- Bez konserwantów, wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i aromatów.
- Wygodna, szczelna, kartonowa tuba, którą zastąpiliśmy niepraktyczne woreczki strunowe.
Poznaj składniki mieszanki Detoks:
Lucuma
Lucuma to owoc pochodzącego z Ameryki Południowej drzewa Pouteria lucuma. Potocznie nazwana "złotem Inków", stosowana jest przez mieszkańców tego rejonu od wieków jako remedium na różnego rodzaju dolegliwości. Obecnie powszechnie dostępna w formie proszku, ze względu na swój słodki smak oraz niski indeks glikemiczny (IG=5) jest naturalną alternatywą dla cukru i sztucznych słodzików. Lucuma bogata jest w błonnik, dzięki czemu wspomaga trawienie. Natomiast za sprawą antyoksydantów, takich jak polifenole, karotenoidy czy witamina C, wspomaga walkę z wolnymi rodnikami, wykazuje działanie przeciwzapalne i wzmacnia układ odpornościowy.
Siemię lniane
Ziarna lnu pospolitego od wieków wychwalane są za swoje właściwości prozdrowotne. Już jedna łyżka siemienia lnianego dostarcza sporej ilości białka (1.3 g), błonnika (1.9 g), kwasów tłuszczowych omega-3 (1.597 mg), będąc jednocześnie bogatym źródłem lignanów, witaminy B1, manganu i magnezu. Kwasy tłuszczowe omega-3 wspomagają utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Błonnik pomoże wyregulować rytm wypróżnień i usprawnić procesy trawienne. Lignany (naturalne związki chemiczne estrogenopodobne pochodzenia roślinnego) działają silnie antyoksydacyjnie oraz regulują gospodarkę hormonalną.
Amla
Amla, powszechnie znana jako indyjski agrest, odgrywa ważną rolę w medycynie ajurwedyjskiej. To prawdziwa skarbnica antyoksydantów - polifenoli, alkaloidów i flawonoidów. Obfituje również w witaminę C i A, kwas foliowy oraz minerały, jak wapń, potas, fosfor, żelazo, karoten i magnez. Działa silnie antybakteryjnie i przeciwzapalnie, wzmacnia odporność. Spożywanie owoców amla może dodać wigoru i sił witalnych, a to prawdopodobnie za sprawą fitochemikalii wspomagających oczyszczanie organizmu z toksyn. Amla również wykazuje delikatne działanie moczopędne, dzięki czemu wspomaga eliminację toksyn, nadmiaru wody, soli i kwasu moczowego z organizmu.
Kurkuma
Jeśli kiedykolwiek próbowałeś indyjskiej kuchni, na pewno zetknąłeś się z kurkumą. Jest to przyprawa o charakterystycznym, intensywnie żółtym kolorze, pozyskiwana z suszonego korzenia indyjskiej byliny Curcuma longa. Za sprawą występującej w niej kurkuminy, znalazła ona zastosowanie w medycynie ajurwedyjskiej. Kurkumina znana jest bowiem ze swoich silnych właściwości przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych - wspomaga walkę z negatywnymi skutkami stresu oksydacyjnego, wpływa korzystnie na stan cery, spowalnia procesy starzenia się, usprawnia procesy trawienne i wspiera wątrobę.
Cynamon
Cynamon to jedna z popularniejszych i najbardziej rozpoznawanych przypraw na świece. Dla wielu kojarzy się głównie ze świątecznymi piernikami, jednak oprócz niezaprzeczalnych walorów smakowych i zapachowych, cynamon wykazuje wiele korzystnych dla naszego zdrowia właściwości. Bogaty jest w polifenole - silne antyoksydanty neutralizujące wolne rodniki. Działa również przeciwzapalnie, przeciwgrzybiczo i antybakteryjnie, wzmacnia odporność. Stosowany może być jako środek wspomagający leczenie przeziębień. Zawarty w nim błonnik wspomaga trawienie.
Imbir
Imbir jest jedną z najzdrowszych, znanych nam przypraw. Pozyskiwany z korzenia wywodzącej się z Azji rośliny Zingiber officinale, jest tam powszechnie wykorzystywany ze względu na swoje właściwości lecznicze. Większość z nich zawdzięcza zawartości gingerolu - aktywnego biologicznie składnika. To on wykazuje silne działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające. Imbir działa napotnie, co sprzyja usuwaniu toksyn z organizmu. Pomaga również obniżyć poziom cukru we krwi, wspomaga trawienie czy walkę z potreningowym bólem mięśni. Może być pomocny również w zwalczaniu bólu menstruacyjnego.
Haritaki
Haritaki, inaczej migdałecznik chebułowiec, to drzewo występujące w południowej Azji i Indiach. Jego sproszkowane owoce stosowane są od wieków w tradycyjnej medycynie indyjskiej - ajurwedzie. Haritaki zawiera fitochemikalia, takie jak terpeny, polifenole, antocyjany i flowonoidy. To im zawdzięcza swoje właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne i antybakteryjne. Owoce te wspierają również pracę przewodu pokarmowego, zapobiegają zaparciom, wspomagają funkcjonowanie wątroby oraz utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Wspierają też poprawę jakości skóry, włosów i paznokci.
Fenkuł
Fenkuł to aromatyczne zioło wywodzące się z regionu śródziemnomorskiego. Poza znanym wszystkim zastosowaniem kulinarnym, posiada również szereg korzystnych właściwości zdrowotnych, w tym antybakteryjnych, antyoksydacyjnych i przeciwzapalnych. Zawdzięcza je zawartości ponad 87 związków, w tym polifenoli, kwasu rozmarynowego, kwasu chlorogenowego czy limonenów. Ponadto jest bogatym źródłem składników odżywczych, m.in. witaminy C, wapnia, magnezu, potasu i manganu. Wspomaga funkcjonowanie układu pokarmowego, wzmacnia odporność oraz wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu i ciśnienia krwi.
Jak używać mieszanki Detoks?
Warto wiedzieć
Miks polecany dla:
tych, którym zależy na poprawie trawienia, redukcji stanów zapalnych i pięknej, gładkiej cerze. Idealny składnik popularnego Złotego Mleka!
Zalecana dzienna porcja:
1 łyżeczkę mieszanki dodaj kawy, herbaty, koktajlu czy owsianki. Korzenny smak miksu świetnie urozmaici słodkie wypieki i rozgrzewające napary.
Informacje dla alergików:
Może zawierać śladowe ilości soi, orzechów, sezamu, białka mleka, jajek, glutenu i selera.
Przechowywanie:
w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i chłodnym miejscu.
Data minimalnej trwałości:
Data znajduje się na spodzie opakowania - 30.09.2025 r.
Smak
Miks ma charakterystyczny, słodkawo-korzenny smak.
Składniki
Lucuma*, siemię lniane*, amla*, kurkuma*, cynamon*, imbir*, haritaki*, fenkuł*.
* Z upraw ekologicznych.
Opinie naszych Klientów:
Wspaniały produkt gorąco polecam bardzo smaczny w połączeniu z sokiem 🙂
Świetna mieszanka do przyrządzania złotego mleka lub jako dodatek do kawy.
bardzo dobry dodatek do śniadania na ciepło
Wspaniały produkt gorąco polecam bardzo smaczny w połączeniu z sokiem 🙂
Świetna mieszanka do przyrządzania złotego mleka lub jako dodatek do kawy.
bardzo dobry dodatek do śniadania na ciepło
Dobra mieszanka
Polecam
Polecam
Super polecam
super produkt - polecam
Polecam
bardzo dobry produkt. Polecam