Awokado, jagoda kamczacka i trawa pszeniczna to trio idealne! Przygotuj z nich koktajl i ciesz się bogactwem cennego chlorofilu, antyoksydantów, witamin (A, C, E, z grupy B), składników mineralnych (żelaza, magnezu, wapnia) i zdrowych tłuszczów. To smoothie zaskoczy doskonale zbilansowanym smakiem. Słodycz i kwaskowatość jagód świetnie współgra z kremową, bogatą bazą z banana i awokado. Charakterystyczny smak trawy pszenicznej jest jedynie subtelnie wyczuwalny. Całość oceniamy na 5+ 🙂
KOKTAJL Z AWOKADO, JAGODĄ KAMCZACKĄ I TRAWĄ PSZENICZNĄ
Czas przygotowania: 5 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
- 2 mrożone banany
- 1 dojrzałe awokado
- szklanka jagód kamczackich (świeżych lub mrożonych)
- 4 daktyle
- 300 ml mleka owsianego*
- 2 łyżeczki mieszanki ODPORNOŚĆ z trawą pszeniczną
- 1 łyżka nasion chia (+ do posypania)
* lub innego, dowolnego mleka roślinnego
Przygotowanie:
- Nie ma nic prostszego niż przygotowanie tego koktajlu 🙂 Do naczynia blendera włóż banany, obrane awokado, jagody, daktyle (bez pestek!).
- Dodaj mleko, nasiona chia i 2 łyżeczki mieszanki ODPORNOŚĆ (lub samej trawy pszenicznej).
- Całość blenduj do uzyskania jednolitej masy.
- Przelej koktajl do szklanek i posyp nasionami chia. Gotowe 🙂
Skomentuj: