Darmowa wysyłka od 199 zł
sklep@super-racjonalni.pl 795 293 590 (pon. - pt. 9:00 - 16:00)

Porzeczkowe chia z kakao i macą

Marta, 14 lipca 2019
dwie porcje deseru porzeczkowy pudding chia z kakao i korzeniem maca

Istnieją desery, które możesz jeść bez wyrzutów sumienia. Ten dwuwarstwowiec to połączenie sycącego puddingu chia oraz musu z czerwonych porzeczek. Niesamowicie prosty w wykonaniu, a jaki pyszny i wartościowy. Co więcej, warstwę nasion chia wzbogaciliśmy naszą ENERGIĄ – mieszanką kakao, korzenia maca, chia, guarany i żeń-szenia. Nie dość, że nada czekoladowego smaku, to jeszcze doda energii i wpłynie pozytywnie na pamięć i koncentrację!


Czas przygotowania: 20 minut + czas chłodzenia

Liczba porcji: 2


Składniki:

  • 2 czubate łyżki nasion chia
  • 250 ml mleka ryżowego*
  • 2 łyżeczki mieszanki ENERGIA
  • 250 g czerwonych porzeczek
  • 3-4 łyżki syropu z agawy**
  • mięta i wiórki kokosowe do dekoracji

* lub dowolnego mleka roślinnego

** lub miodu

ułożone na marmurowej desce składniki do przyrządzenia porzeczkowego puddingu chia z kakao i macą: czerwone porzeczki, mleko roślinne, syrop z agawy, nasiona chia i mieszanka superfoods Energia z macą, kakao, chia, guaraną i żeń-szeniem

Przygotowanie:

  • Nasiona chia, mieszankę ENERGIA i 1-2 łyżki (do smaku) syropu z agawy dodaj do mleka. Dokładnie wymieszaj trzepaczką. 
  • Pudding przelej do szklanek i wstaw do lodówki na całą noc. 
  • Czerwone porzeczki opłucz, oddziel od gałązek. Pozostaw kilka owoców do dekoracji, pozostałą część umieść w naczyniu blendera. Dodaj 2 łyżki syropu z agawy i miksuj przez 2-3 minuty.
  • Wypełnij pozostałą część szklanki musem porzeczkowym. Przed podaniem udekoruj owocami, miętą i wiórkami kokosowymi. Gotowe!

Oceń artykuł:

Oceń wpis

Skomentuj:

Koszyk

Brakuje do bezpłatnej wysyłki 199,00 zł.

Brak produktów w koszyku.

Cześć! Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Prywatności