DARMOWA wysyłka od 199 złotych

sklep@super-racjonalni.pl

795 293 590 ( PON.-PT. 9:00-16:00 )

Szukaj

Gorąca czekolada z piankami i korzeniem maca

Marta, 26 grudzień 2019
Gorąca czekolada z piankami i korzeniem maca

Ta gorąca czekolada to propozycja dla prawdziwych wielbicieli kakaowych smakołyków. Bogata, kremowa, a jednocześnie nadaje się dla wegan - to pyszny napój, który z pewnością uprzyjemni każde zimowe popołudnie. 

Czy wiesz, że taką czekoladę możesz w prosty sposób zrobić samodzielnie? 

W czym tkwi sekret głębokiego smaku i aromatu? Wykorzystaj gorzką czekoladę o wysokiej zawartości kakao (minimum 70%), oraz zmieszaj mleko migdałowe z kremowym mleczkiem kokosowym. Cynamon nada piernikowego, świątecznego smaku, a mieszanka ENERGIA z korzeniem maca, kakao, chia, guaraną i żeń-szeniem, naładuje Twoją czekoladę ekstra antyoksydantami. Składniki miksu wspierają pamięć i funkcje umysłowe, dodają energii oraz zwiększają siłę i wytrzymałość mięśni.

Gotową czekoladę udekoruj małymi piankami marshmallow lub w wersji wegańskiej wiórkami kokosowymi, i posyp cynamonem. 

Jeśli zrobisz tę czekoladę, daj nam znać jak smakowała! Oznacz nas pod swoim zdjęciem na Instagramie - @racjonalnipl lub dodaj #myracjonalni :)

dziewczyna w piżamie w kratę trzyma kubek w kształcie renifera z gorącą czekoladą i piankami'></figure><h3>ZIMOWE, POMARAŃCZOWE SMOOTHIE Z CYNAMONEM I IMBIREM</h3>
<hr>
<p><strong>Czas przygotowania:</strong> 10 minut</p>
<p><strong>Liczba porcji:</strong> 2 porcje</p>
<hr>
<h3><strong>Składniki:</strong></h3>
<ul><li>4 pomarańcze</li><li>1/2 szklanki świeżej żurawiny</li><li>świeży imbir (ok. 4 cm, obrany)</li><li>1 łyżeczka <a href=

GORĄCA CZEKOLADA Z PIANKAMI I KORZENIEM MACA


Czas przygotowania: 10 minut

Liczba porcji: 1 porcja


Składniki:

  • 150 ml mleka migdałowego
  • 150 ml mleczka kokosowego (im większa zawartość ekstraktu z kokosa, tym lepiej)
  • 1 łyżka mieszanki ENERGIA z korzeniem maca i kakao
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka miodu*
  • pianki
  • * lub innego słodzika, np. syropu z agawy


    Przygotowanie:

    • Do rondelka wlej mleko migdałowe i mleczko kokosowe. Dodaj łyżeczkę ENERGII, miód, cynamon i połamaną na mniejsze kawałki czekoladę. 
    • Podgrzewaj na średnim ogniu, nie doprowadzając do wrzenia. Mieszaj, dopóki nie będzie już żadnych grudek.
    • W razie potrzeby dodaj więcej miodu.
    • Czekoladę przelej do kubka, udekoruj piankami i cynamonem. Gotowe!

    Wskazówka Racjonalnych:

    Więcej przepisów z mieszanką superfoods Energia:

    Koszyk

    Twój koszyk jest pusty.

    Dokonaj swoich pierwszych zakupów