Owsianka wcale nie musi być nudna! Nie dość, że to pyszny i wartościowy początek dnia, to jej kompozycje smakowe są niezliczone. Tym razem kokos i migdały – czy to nie jest połączenie idealne? My uwielbiamy 🙂 Co więcej, dodając zielone superfoods dostarczamy cennych aminokwasów, przeciwutleniaczy, witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania układu immunologicznego. O odporność dbamy cały rok!
Czas przygotowania: 10 minut
Liczba porcji: 2
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 2 szklanki mleka migdałowego*
- 2 łyżeczki mieszanki ODPORNOŚĆ
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 łyżki miodu (lub do smaku)**
- do dekoracji: świeże owoce, czekolada
* lub dowolnego mleka roślinnego
** lub dowolnego słodzika
Przygotowanie:
- Płatki owsiane, wiórki kokosowe, płatki migdałowe oraz miks ODPORNOŚĆ umieść w małym garnku. Zalej mlekiem migdałowym.
- Podgrzej na średnim ogniu, następnie zmniejsz ogień i mieszając gotuj około 5 minut – aż do uzyskania kremowej konsystencji.
- Dodaj miód.
- Gotową owsiankę nałóż do miseczek i udekoruj według uznania: świeżymi owocami, wiórkami kokosowymi, migdałami, czekoladą. Gotowe!
Wskazówka Racjonalnych:
Miks ODPORNOŚĆ możesz zastąpić również sproszkowanymi liśćmi Moringa.
Skomentuj: